Пропозиція щодо створення программи Harmony Ukrainian DAO

Всім привіт. Сьогодні в темі нашої пропозиції всі прочиталі листа від члена команди Harmony frwrdslosh. Він задав питання, яке турбує багатьох в українській спільноті Harmony:

Привіт, @m1m2 та інші :blue_heart:

Дякуємо за подання. Приємно бачити деякі знайомі імена, додані до цього. Кілька тижнів тому було подано пропозицію DAO України. Ви можете знайти це тут 2.

Чи має ця пропозиція якесь відношення? Кілька місяців тому був схожий досвід з Туреччиною DAO. Де 2 пропозиції були в прямому ефірі приблизно одночасно. Їх заохочували працювати разом, але я не вірю, що до цього дійшло.

Ми намагаємось побудувати відкриту українську спільноту, тому це питання я виніс на відкрите обговорення в группі телеграм та публікую відповідь на форумі в українськійгілці та переклад в треді нашого пропозалу:

Вітаю. Дякуємо за твоє повідомлення та за правильне питання, яке хвилює всіх нас у Harmony Ukrainian DAO.

З погляду зовнішнього спостерігача ці 2 ДАТ виглядають практично однаково, але існує 2 принципові відмінності:

1. Створення відкритої спільноти в українському розділі форуму для розвитку екосистеми Harmony, залучення в блокчейн мережу проекту українських користувачів та розробників – Harmony Ukrainian Dao замість кроссчейн дао – Ukrainian Dao.

2. Відкрита інфраструктура на форумі talk.harmony.one та прозорий механізм виборів керівників у Harmony Ukrainian Dao замість закритих від спільноти домовленостей та самопризначення незмінних 6 губернаторів у Ukrainian Dao.

Багато людей в українській спільноті були незгодні з ідеєю створення кроссчейн DAO - Ukrainian Dao, хоча спочатку ми всі брали участь в обговореннях створення українського регіонального DAO.

Ми обрали інший шлях розвитку. З самого початку ми дотримувалися рекомендацій команди Harmony. Ми провели відкриті обговорення програми Harmony Ukrainian Dao, ми розвиваємо українську групу на форумі, ми прагнемо стати стійкою та самодостатньою спільнотою.

Мені сумно коли я думаю про те, що українська спільнота Harmony опублікувала 2 незалежні пропозиції на розгляд міжнародної спільноти.

Harmony Ukrainian Dao відкрито для всіх українців, наша Децентралізована Автономна Організація в екосистемі Harmony створюється для співпраці та об’єднання людей.

Прошу вас, шановна громада, прокоментувати нашу відповідь, можливо ваші думки нам допоможуть в подальшому листуванні з командою Harmony.

11 Likes