Дякую коллеги, мені було приємно приймати участь в обговореннях. Дуже гарно ми попрацювали над цим документом. Текст документа кілька разів було доопрацьовано, ми провели відкриті обговорення, вихідний текст цього документа доступний всім. І ще ми щодня розвиваємо українську гілку форуму. Будь-який бажаючий член спільноти Harmony може зробити свій внесок у розвиток української спільноти. Мені здається, що потрібно публікувати цей документ у вигляді пропозалу для команди Harmony Foundation, навіть незважаючи на тимчасове призупинення фінансування.
Гарно вийшло! Ми багато роботи зробили разом все обговорили і кожен вніс свій внесок у спільну справу) Усі ми молодці! А тепер варто перекласти і пропонувати наш пропозал команді Harmony Foundation.
Привіт всім, я нажаль була не взмозі прийняти участь в обговоренні тексту, пробачте мені це. На мій погляд документ складений толково, з усіма пунктами я згодна. Я вважаю що цю пропозицію можна перекладати та публікувати як офіційний пропозал Harmony Ukrainian DAO
Вітаю. Пропозиція гарно відпрацьована. Її можна і не соромно публікувати на розгляд міжнародної спільноти.
Я знаю що зараз программа фінансування призупинена, але подавати пропозицію можна. Треба тільки розуміти, що без фінансування, на голому ентузіазмі, ми багато цікавого реалізувати просто не взмозі. Треба розуміти, що зараз у нас і так багато роботи. Навіть незважаючи на спад крипти багато роботи в традиційних галузях, та в киптопроектах у яких з фінансуванням все гаразд. Як ми будемо реалізовувати задекларовані в пропозалі кроки? Що буде мотивувати людей обирати Harmony з сотен подібних проектів? Швидкі та дешеві транзакціі? Зараз у всіх окрім ETH все швидко та дешево. Ми здобули в цьому проекті гарний скілл, ми вже зробили часткову інфраструктуру, що далі? Всім треба розуміти, що створення DAO на даному етапі - це неймовірний обсяг роботи, що складається з вивчення та тестування нових інструментів, концепцій, і спроб чогось нового. А головне - це купа затраченого часу. Навіщо нам робити пусту роботу, коли і так багато своєї роботи? Тому моя думка що не варто подавати пропозал зараз, можливо у команди Harmony з’явилось нове бачення на регіональні DAO, можливо все що завгодно. З початку травня на форумі тільки і говорять, що фінансування нема, можливо його вже і не буде. Крипто-зимка.
Ти все правильно сказав, я тебе на 100 відсотків підтримую. Але є інші моменти. Поглянь сюди:
Вся українська гілка наповнена підготовкою до створення Harmony Ukranian DAO. Ми вже дуже багато зробили, і тепер треба довести все до логічного продовження. Для цього треба подати наш пропозал на розгляд міжнародної спільноти та команди Harmony. Чи ні?
Але є момент. Ми маємо вислухати думки всіх, або 6 з 9 попередніх кандидатів в управлінці @shestov @m1m2 @Spacemo @FRATE @BitMet @monobird @baraeva @vikavi @petrse. В ідеалі було б гарно вислухати думку @nickv. Після цього на мою думку можна подавати пропозал. Така моя позиція по цьому питанню
Можна подати пропозал без пропозиції по гранту, просто щоби дати сигнал що така українська спільнота формується. А коли гранти знову стануть доступні, створити додатковий попрозал що висвітлює досягненная ДАО (якщо такі будуть) і запросити фінансування.
Вы знаете, я живу в Украине уже болеем16 лет и эта страна стала мне второй Родиной.
Я горжусь тем, как Украина стала примером решительности и мужества в Войне против агрессии россии для всего мира.
Так вот, читая это предложение я понимаю что наконец-то общество, которое наиболее кого-либо внесло в развитие блокчейн технологий и крипто индустрии, Украинское сообщество - наконец-то имеет шанс получить ДАО, которое искренне хочет помогать и развивать это сообщество в Harmony.
Ясно видно что сообщество живое, из реальных людей, а не ботоферма для выкачки бабла из Harmony - это очень впечатляет. Украинцы как всегда делают, то что делают, на все 100%.
Все что ДАО планирует делать- нужно и оно востребовано. Поэтому надо это ДАО создать и убедиться что оно работает.
Будет ли финансирование? Пока не подадим заявку, не узнаем. ( то что кому-то сказали нет, это не повод сдаваться и не попытаться )
Я искренне рад видеть как Украина побеждает везде, а Harmony Ukrainian DAO это тоже победа, и останавливаться думаю нельзя.
Можно найти и плюсы в отсутствии финансирования. Это даёт время на более детальное обсуждение структуры и механизмов работы ДАО. Возможно подтолкнёт к каким-то идеям по самоокупаемости да и мало ли ещё каким мыслям. Несомненный плюс - люди разделяющие определённые ценности и идеи остаются на связи.
Пiдкажи будьласка, по твоiй пропозицii, що ти маеш на увазi? Ми зараз створюемо нову тему в роздiлi DAOs без запросу коштiв, а через деякий час, в той же темi додатково публiкуемо запрос на фiнансування?
В той же темi ми публiкуемо нашi досягнення крок за кроком?
Так, це маю на увазі.
Це розумна пропозиція, ти звичайно маєш рацію. Зараз нам треба створити інфраструктуру та механізми майбутнього самофінансування. Тому я пропоную громаді не публікувати зараз цей абзац:
Пропозиція
Токени ONE на суму $50,000 USD
$10тис. на переклад open.harmony.one;
$10тис. на проведення 2х зустрічей по 50 осіб кожна або 5 мітапів по 20 осіб кожен;
$10тис. на партнерство з регіональним хакатоном на 100 розробників;
$10тис. за пошук 5 схвалених грантоотримувачів;
$10тис. на розвиток спільноти до 1000 активних учасників у Twitter або Facebook.
Натомість пропоную написати наступну фразу:
Пропозиція
Як тільки відновиться процесс фінансування та затвердження DAO Bootstrap, ми створимо додаткову пропозицію запросу фінансування від Harmony Foundation, та створимо гаманець з мульти-підписом.
Також ми просимо міжнародну спільноту проекту та команду Harmony розглянути нашу пропозицію і указати нам на наші слабкі сторони для їх виправлення.
Якось так
Привіт коллеги, на основі ваших комментарів я вніс деякі коррегування в пропозал:
Ми запланували перші кроки Harmony Ukrainian DAO:
- Долучити нових крипто та ДАО-native учасників до чату на форумі або в телеграм, які потенційно зможуть стати кандидатами на перші вибори керівників;
- Подати запит фінансування на розгляд Harmony Foundation (після відновлення процесу фінансування та затвердження DAO Bootstrap) ;
- Вибрати 9 керівників зі списку кандидатів у Harmony Ukranian DAO;
- Створити гаманець з мультипідписом 6 з 9 (після відновлення процесу фінансування та затвердження DAO Bootstrap);
- Розвивати україномовний розділ на форумі talk.harmony.one, наповнення його новинами та освітнім контентом;
- Створити медіаканали Harmony Ukrainian DAO та розробити контент стратегію;
- Наповнення медіаканалів тематичним контентом;
- Розробити механізм заохочення до створення контенту українською мовою;
- Запустити програму Амбасадорів Harmony Ukrainian DAO;
- Розробити механізм наповнення скарбниці DAO.
Далі в пункті “Пропозиція” замість запиту фінансування :
Як тільки відновиться процесс фінансування та затвердження DAO Bootstrap, ми створимо додаткову пропозицію запросу фінансування від Harmony Foundation, та створимо гаманець з мульти-підписом.
Також ми просимо міжнародну спільноту проекту та команду Harmony розглянути нашу пропозицію і указати нам на наші слабкі сторони для їх виправлення.
Починаю перекладати наш документ на англійську мову для публікації його у категорії DAOs
Всім привіт. Сьогодні в темі нашої пропозиції всі прочиталі листа від члена команди Harmony frwrdslosh. Він задав питання, яке турбує багатьох в українській спільноті Harmony:
Привіт, @m1m2 та інші
Дякуємо за подання. Приємно бачити деякі знайомі імена, додані до цього. Кілька тижнів тому було подано пропозицію DAO України. Ви можете знайти це тут 2.
Чи має ця пропозиція якесь відношення? Кілька місяців тому був схожий досвід з Туреччиною DAO. Де 2 пропозиції були в прямому ефірі приблизно одночасно. Їх заохочували працювати разом, але я не вірю, що до цього дійшло.
Ми намагаємось побудувати відкриту українську спільноту, тому це питання я виніс на відкрите обговорення в группі телеграм та публікую відповідь на форумі в українськійгілці та переклад в треді нашого пропозалу:
Вітаю. Дякуємо за твоє повідомлення та за правильне питання, яке хвилює всіх нас у Harmony Ukrainian DAO.
З погляду зовнішнього спостерігача ці 2 ДАТ виглядають практично однаково, але існує 2 принципові відмінності:
-
Створення відкритої спільноти в українському розділі форуму для розвитку екосистеми Harmony, залучення в блокчейн мережу проекту українських користувачів та розробників – Harmony Ukrainian Dao замість кроссчейн дао – Ukrainian Dao.
-
Відкрита інфраструктура на форумі talk.harmony.one та прозорий механізм виборів керівників у Harmony Ukrainian Dao замість закритих від спільноти домовленостей та самопризначення незмінних 6 губернаторів у Ukrainian Dao.
Багато людей в українській спільноті були незгодні з ідеєю створення кроссчейн DAO - Ukrainian Dao, хоча спочатку ми всі брали участь в обговореннях створення українського регіонального DAO.
Ми обрали інший шлях розвитку. З самого початку ми дотримувалися рекомендацій команди Harmony. Ми провели відкриті обговорення програми Harmony Ukrainian Dao, ми розвиваємо українську групу на форумі, ми прагнемо стати стійкою та самодостатньою спільнотою.
Мені сумно коли я думаю про те, що українська спільнота Harmony опублікувала 2 незалежні пропозиції на розгляд міжнародної спільноти.
Harmony Ukrainian Dao відкрито для всіх українців, наша Децентралізована Автономна Організація в екосистемі Harmony створюється для співпраці та об’єднання людей.
Прошу вас, шановна громада, прокоментувати нашу відповідь, можливо ваші думки нам допоможуть в подальшому листуванні з командою Harmony.
Очень дипломатично и в принципе указывает на причины появления двух дао👍
Моя позиція всім відома. Я за відкритість та прозорість. Ми зробили багато для об’єднання української спільноти, не входили в конфронтаціі, робили кроки на зустріч. Тепер слово за @nickv та за командою Harmony.
Але в нашому випадку існує проблема. З самого початку ми в Harmony Ukrainian Dao будуємо откриту інфраструктуру та обговорюємо механізми створення великої української спільноти. Наші дії помітні всій спільноті Harmony, вони кожен день оновлюються. Натомість інше DAO на цей час не зробило зовсім нічого для екосистеми Harmony.
Harmony Ukrainian DAO це інфраструктурний проект. Я бачу в ньому великий потенціал. Але без належного фінансування цей проект буде розвиватися повільно, як люба інша волонтерська огранізація. Людям потрібні економічні стимули, тоді розквітають їх кращі можливості та таланти. Тому нам варто міркувати про запит фінансування, та про складання нашої дорожної карти.
Вот тут поделился мыслями - думаю да, мы должны начать делать план действий. Финансирование от Harmony нужно для создания инструментов дальнейшего самофинансирования ДАО, так как совместное владение ресурсами не проблема в Украине и мультисиг еще нам в помощь.
Я приєднуюсь до коментарів. Текст написаний гарно, тепер потрібен зворотній зв’язок від команди. Моя думка, що нам не варто нав’язуватися до співпраці з іншим dao. В тому проекті існують свої ініціатори створення, як я зрозуміла, в них є своя команда та своє бачення.
Навіщо робити зусилля до співпраці з тими, хто нас відхиляє?
Для нас в пріоритеті розвиток Harmony а не мультичейн (це вже другий або третій можливі кроки розвитку). Ми з самого початку були відкриті для кожного українця, ми відкрито пропонували всім приєднатися до створення Harmony Ukrainian DAO - спільноти для розвитку проекту Harmony.