В спільноті Harmony багато українців, а з часом буде ще більше. Для успішної роботи Українського Регіонального ДАО треба створити прозорий механізм виборів людей які уповноважені від імені Української спільноти приймати рішення та мати доступ до фінансів. Це повинні бути чесні та компетентні люди і цей механізм має бути прозорим.
Пропоную розпочати обговорення механізму виборів Губернаторів Українського Регіонального ДАО.
Чому я відкрив цю тему?
Сьогодні на електронну скриньку я получив сповіщення від форуму talk.harmony.on із якого я дізнався про створення Українського розділу на форумі і про пропозицію створення Ukrainian DAO - a community type of a DAO for the Ukrainian-speaking region.
Ця довгоочікуванна подія буде користна для всієї спільноти. Але серед організаторів я побачив багато незнайомих обличь. Я не побачив обговорення цієї події, а головне мене здивували декілька питань:
The main principle we followed, when we were organizing together, is to build a decentralized Council of Governors for our DAO that will consist of 6 main contributors and 3 representatives from the Ukrainian DAO community. All 6 main contributors are from Ukraine. We will elect only Ukrainian representatives from our DAO who have a passion to build the strong and growing Ukrainian crypto community.
- Ukrainian DAO governors rotate on a 3-month basis organized by election on Snapshot.org. The re-election of governors will be voted by all Ukrainian DAO Community members.
- The top 6 Governors will be retained and 3 Governors’ positions will be opened for election for the community members. The previous Governors can be re-elected.
We were inspired by the idea of holding such a procedure for Governors’ rotation/election taken from Harmony Philippines DAO.
Я поважаю філіпінців, але поважаю також прозорість прийняття рішеннь.
Пропоную відкласти подачу заявки на час ознайомлення та обговорювання з спільнотою механізмів виборів, прописати кроки за якими буде визначатися еффективність роботи Губернаторів, а головне - чітко прописати механізм виборів.